Tegenwoordig zijn er heel veel aanbieders om jouw foto's af te laten drukken. In principe leveren ze eigenlijk allemaal wel kwaliteit, afhankelijk van de kwaliteit van de ingeleverde foto natuurlijk. Het verschil tussen de aanbieders zit 'm voornamelijk in de gebruikte materialen. Op welk papier of op welk materiaal drukken ze af?


Mijn ervaringen met de volgende leveranciers zijn sowieso erg goed en dit is ook waar ik zelf mijn foto's laat afdrukken. Albelli en Profotonet. Meestal gebruik ik albelli voor de boeken en profotonet voor de losse afdrukken, geen idee waarom maar dat bevalt op een of andere manier goed. Wellicht zal ik in de toekomst ook eens wat andere aanbieders gaan proberen maar voor nu blijf ik bij deze twee. Why change a winning team ;)


Nog een tip!


Wil je een fotoafdruk aan de muur hangen, kies dan voor een matte afdruk. Deze spiegelt namelijk niet wanneer er veel licht op je muur schijnt.


Komt je foto in een lijst achter glas? Kies dan voor een glanzende foto (kleuren zijn dieper en hierdoor intenser) maar kies wel een lijst met mat glas zodat het niet spiegelt. Let hier goed op; de meeste lijsten hebben standaard gespiegeld glas. Persoonlijk vind ik kwaliteit bij een lijst erg belangrijk, dit kan je foto maken of breken. Kies dus hierbij niet op basis van prijs maar kijk dan liever of je favoriete aanbieder een keer een kortingsactie heeft.