Lifestyle Fotografie

Zwanger, Newborn & Familie


Zet de tijd even stil en laat jouw mooiste momenten vastleggen op een natuurlijke en pure manier. Ben jij zwanger of net bevallen? Creëer een waardevolle herinnering van deze bijzondere fase in je leven.

Lifestyle Zwangerschaps

fotografie


Tijdens een zwangerschapsfotoshoot richt ik me op het vastleggen van jouw zwangere buik in een natuurlijke en ontspannen omgeving. Dit kan op een mooie buitenlocatie zijn maar ook gewoon bij jouw thuis. Ik fotografeer in natuurlijk daglicht om zo de mooiste, pure en natuurlijke foto's te krijgen.


Inmiddels heb ik al veel zwangere vrouwen vast mogen leggen waardoor ik weet hoe je de mooiste foto's kan maken, maar je mag ook zeker zelf aangeven wat jouw wensen zijn.Lifestyle Newborn & Baby fotografie


Een lifestyle newbornshoot is een prachtige manier om de eerste weken van het leven van jouw pasgeboren baby vast te leggen. Bij deze fotografie-stijl wordt de natuurlijke omgeving van de baby gebruikt om spontane en authentieke foto's te creëren, in plaats van geposeerde foto's in een studio.


Tijdens de shoot zal ik de intieme en emotionele momenten tussen jou en de baby en alle gezinsleden op een zo natuurlijke manier vastleggen.

Tijdens de shoot zal ik jullie begeleiden, ik zal je voorbereiden op de fotoshoot en helpen bij het kiezen van de kleding voor de foto's.


Mijn doel is om mooie, spontane en natuurlijke foto's te maken zodat jullie de mooie momenten aan de eerste weken met de newborn zullen blijven herinneren.

Lifestyle Gezin & familie fotografie


Leg de mooiste spontane momenten vast van jouw gezin terwijl jullie een fijn moment met elkaar hebben.


Een fotoshoot met je gezin moet een fijne ervaring zijn. De bedoeling is dat het jullie band versterkt, even een moment met elkaar. Ik wil dat je een fijne herinnering hebt aan de shoot die je voor altijd bij blijft, daar ga ik voor! We zullen dan ook op een relaxte manier shooten zodat ik jullie op jullie mooist kan vastleggen. Geen geforceerde poses maar een fijn moment met elkaar, op deze manier krijg je de mooiste foto's.Foto's met een gevoel; puur en zo natuurlijk mogelijk.


I love it! Die allermooiste momenten vastleggen. Foto's met een gevoel houden onze herinneringen levendig en laten ons genieten van de prachtige momenten die we hebben meegemaakt. Als zwanger en newbornfotograaf probeer ik het gevoel en die liefde te fotograferen, ik probeer de emoties en het verhaal te vangen in beeld.

Pure beelden creëer ik door gebruik te maken van natuurlijk daglicht. Ik zal jullie tijdens de shoot altijd in het mooiste daglicht plaatsen.


Door de juiste belichting, compositie en de juiste kleuren creëer ik ook een bepaalde sfeer. Dit alles in jullie eigen (gekozen) omgeving waar ik het liefste zie dat jullie alleen maar aandacht voor elkaar hebben.


Lees hier meer over mij...

Lifestyle Zwangerschapsfotoshoot


Het moment dat je erachter komt dat je een baby verwacht is natuurlijk magisch! Naarmate de weken en maanden verstrijken voel je de kleine in je groeien, en daarmee een groeiende liefde voor dit ongeboren mensje. Als zwangere aanstaande moeder creëer je met liefde een nieuw leven in jezelf. Hoe bijzonder is dat?


Leg deze mooie periode op beeld vast om later op terug te kunnen kijken.

HOE GAAT EEN LIFESTYLE ZWANGERSCHAPSFOTOSHOOT IN Z'N WERK?


Tijdens een lifestyle zwangerschapsshoot richt ik me op het vastleggen van de zwangerschap op een natuurlijke en ontspannen manier. Vaak doe ik een zwangerschapsshoot tussen de 32 en 36 weken. Je bent dan mooi rond, maar staat nog niet op springen.


Mijn doel is om een verhaal te vertellen en de schoonheid en liefde van deze bijzondere periode vast te leggen.


De zwangerschapsshoot kan op verschillende locaties plaatsvinden, afhankelijk van jullie voorkeur. Dit kan bijvoorbeeld bij jullie thuis zijn, in een park of op een andere buitenlocatie, of op een plek die speciale betekenis heeft voor jullie.


Door mijn ervaring in zwangerschapsfotografie weet ik hoe ik jou het beste kan positioneren in het mooiste daglicht. Vaak fotografeer ik op de ouderslaapkamer en op de babyslaapkamer en soms ook beneden op de bank of in de keuken, net waar het daglicht mooi naar binnen komt. Vooraf ontvang je van mij nog een aantal (kleding) tips zodat je je ook hier geen zorgen over hoeft te maken.


Tijdens de shoot zal ik meerdere foto's maken van jullie als aanstaande ouders samen, maar ook individuele foto's waarbij de nadruk ligt op je zwangere buik en natuurlijk eventueel met broertjes en zusjes. Het doel van de shoot is om een prachtige serie foto's te maken die de liefde vastleggen die jullie als aanstaande ouders voelen voor de komst van jullie kindje.


Na afloop van de shoot ga ik de foto's bewerken plaats ik een selectie van de beste foto's in een online galerij. Uit deze galerij kunnen jullie dan je favorieten kiezen. Vervolgens zal ik deze favorieten nog nalopen op eventuele bewerkingen en vervolgens kunnen jullie de foto's digitaal downloaden en genieten van deze ervaring en tastbare herinnering.

Prijzen Zwangerschapsfotoshoot

Pakket 1


Op een buitenlocatie, bij jou thuis of in de studio

45 min

Foto’s van jou alleen en evt. met partner & kind (eren)

15 digitale Hoge Resolutie foto’s in kleur/ zw

Keuze uit online galerij

Meerdere setjes kleding mogelijk
€ 225,-

Pakket 2

♡♡


Op een buitenlocatie, bij jou thuis of in de studio

60 min

Foto’s van jou en evt. met partner & kind (eren)

25 digitale Hoge Resolutie foto’s in kleur/ zw

Keuze uit online galerij

Meerdere setjes kleding mogelijk
€ 275,-

Pakket 3

♡♡♡


2 locaties, bijv thuis en een buitenlocatie

75 min

Foto’s van jou en evt. met partner & kind (eren)

35 digitale Hoge Resolutie foto’s in kleur/ zw

Keuze uit online galerij

Meerdere setjes kleding mogelijk
€ 325,-

*Prijzen zijn incl. 21% btw ex reiskosten buiten Krimpen aan de Lek

Lifestyle Newbornfotoshoot


Lifestyle newbornfotografie is een stijl van fotografie die gericht is op het vastleggen van natuurlijke en spontane momenten van een pasgeboren baby (newborn) en het gezin. In plaats van te poseren met props of accessoires, richt ik me op het vastleggen van de baby in zijn of haar eigen omgeving, vaak in de comfortabele en vertrouwde omgeving van thuis.


Houd jij niet van geposeerde foto's en wil je iemand die gewoon in de buurt is om de mooiste beelden te schieten terwijl jij geniet van alle liefdevolle momenten met elkaar? Ik leg jullie graag op je allermooist vast ❤️ Ik zoek naar het verhaal in de foto, de emotie. Ik zal jullie natuurlijk wel begeleiden tijdens de shoot maar verder zal het heel relaxed gaan.


Hoe gaat een Lifestyle Newbornshoot in z'n werk?


Een Lifestyle newbornshoot is een stijl van fotografie die zich richt op het vastleggen van de pasgeboren baby in de natuurlijke omgeving van het gezin. Hieronder volgt een algemene beschrijving van hoe een Lifestyle newbornshoot kan verlopen:


  1. Planning: De fotograaf en het gezin plannen samen een geschikte datum voor de fotoshoot. De fotoshoot vindt meestal plaats binnen de eerste 2 weken na de geboorte van de baby, wanneer de baby nog erg slaperig en flexibel is.


  1. Voorbereiding: De fotograaf zal het gezin adviseren over wat ze kunnen verwachten tijdens de fotoshoot en welke voorbereidingen ze moeten treffen. Dit kan variëren van het selecteren van de kleding tot het voorbereiden van de ruimte waar de fotoshoot zal plaatsvinden.


  1. Fotoshoot: De fotograaf komt op de afgesproken tijd en locatie aan en begint met het vastleggen van de baby en het gezin. De fotoshoot vindt meestal plaats in het huis van het gezin, waar de baby zich het meest op zijn/haar gemak voelt. De fotograaf zal het gezin begeleiden bij het vinden van natuurlijke poses en interacties om te fotograferen.


  1. Fotobewerking: Na de fotoshoot zal de fotograaf de foto's bewerken en optimaliseren om ervoor te zorgen dat ze er op hun best uitzien. Dit proces kan enige tijd in beslag nemen, afhankelijk van het aantal foto's dat is genomen.


  1. Oplevering van de foto's: Nadat de foto's zijn bewerkt, zal de fotograaf deze aan het gezin opleveren. Het aantal foto's en de oplevertermijn kunnen variëren afhankelijk van de overeengekomen afspraken tussen het gezin en de fotograaf.


Over het algemeen is een Lifestyle newbornshoot een ontspannen en intieme manier om de eerste momenten van je pasgeboren baby en het gezin vast te leggen. Het resultaat is een verzameling van waardevolle herinneringen die je voor altijd kunt koesteren.

Prijzen Newbornfotoshoot

Pakket 1


Duur 2 – 2,5 uur

15 digitale HR foto’s in kleur/ zw

Foto’s van de newborn/baby en gezin

Keuze uit online galerij

€ 275,-

Pakket 2

♡ ♡


Duur 2 – 2,5 uur

25 digitale HR foto’s in kleur/ zw

Foto’s van de newborn/baby en gezin

Keuze uit online galerij

+

Mini fotoalbum (harmonica style)€ 350,-

Pakket 3

♡ ♡ ♡


Duur 2 – 2,5 uur

Alle foto's van de galerij (+/- 40 digitale HR foto’s in kleur/ zw)

Foto’s van de newborn/baby en gezin

Keuze uit online galerij

+

Mini fotoalbum (harmonica style)

+

Video reel van de gekozen foto's
€ 495,-

*Prijzen zijn incl. 21% btw ex reiskosten buiten Krimpen aan de Lek

FAQ Zwangerschapsfotoshoot

Hoe boek ik een zwangerschapsfotoshoot?

Je kan een zwangerschapsfotoshoot boeken door naar mijn contactpagina te gaan en mij een bericht te sturen, je kan ook mijn beschikbaarheid bekijken in mijn agenda op de contactpagina en daar direct een plekje reserveren. Je mag me natuurlijk ook gewoon mailen (vhofstra@gmail.com) of appen ;-)

Wat is de beste tijd om een zwangerschapsfotoshoot te doen?

De beste tijd voor een zwangerschapsfotoshoot is meestal tussen de 28 en 34 weken zwangerschap. Op dit moment is de zwangere buik mooi gevormd en zijn de meeste vrouwen nog niet zo ver in hun zwangerschap dat ze zich ongemakkelijk voelen of last hebben van zwelling. Dit betekent dat je nog steeds flexibel kunt zijn en verschillende poses kunt aannemen tijdens de fotoshoot.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat elke vrouw anders is en dat het beste moment voor een zwangerschapsfotoshoot kan variëren afhankelijk van factoren zoals de grootte van de buik, de gezondheid van de zwangere vrouw en persoonlijke voorkeuren. Als je niet zeker weet wanneer je een fotoshoot moet boeken, overleg dan met je fotograaf en bespreek wat voor jou het beste zou werken.

Wat moet ik dragen voor een zwangerschapsfotoshoot?

Wat je moet dragen voor een zwangerschapsfotoshoot is afhankelijk van jouw persoonlijke stijl, smaak en het thema van de fotoshoot. Hier zijn een paar tips om je te helpen bij het kiezen van de juiste outfit:

Kies voor comfortabele kleding: Je wilt kleding dragen waarin je je op je gemak voelt, zodat je ontspannen en natuurlijk kunt poseren. Overweeg om zachte, loszittende kleding te dragen zoals een lange jurk, een tuniek of een oversized trui.

Kies voor lichte kleuren: Lichte kleuren zoals wit, pastelkleuren of zachte aardetinten zien er vaak goed uit op foto's en brengen de natuurlijke schoonheid van jouw zwangere buik naar voren.

Vermijd drukke prints en patronen: Te drukke prints of patronen kunnen afleiden van de hoofdpersoon van de foto, namelijk jou en jouw zwangere buik. Kies in plaats daarvan voor effen stoffen of subtiele prints.

Accessoires kunnen een leuke toevoeging zijn: Denk aan accessoires zoals een hoed, een lange ketting of oorbellen om een extra dimensie aan de foto's toe te voegen. Een bloemenkrans kan bijvoorbeeld een mooie toevoeging zijn voor een outdoor fotoshoot.

Overweeg om meerdere outfits te dragen: Het kan leuk zijn om te variëren in outfits tijdens de fotoshoot om zo verschillende stijlen en poses te proberen. Bespreek dit vooraf met jouw fotograaf om te bepalen of er genoeg tijd is om van outfit te wisselen.

Bovenal is het belangrijk om iets te kiezen waar jij je comfortabel in voelt en dat past bij jouw persoonlijkheid en stijl. Jouw fotograaf kan je ook advies geven over wat werkt en wat niet, en kan je helpen bij het bepalen van de beste outfit voor jouw zwangerschapsfotoshoot.

Hoe kan ik me voorbereiden op een zwangerschapsfotoshoot?

Een zwangerschapsfotoshoot kan een leuke en bijzondere ervaring zijn, maar het kan ook een beetje overweldigend zijn als je niet weet wat je kunt verwachten. Hier zijn enkele tips om je voor te bereiden op jouw zwangerschapsfotoshoot:

Bespreek jouw visie met de fotograaf: Het is belangrijk om te bespreken wat voor soort foto's je wilt en wat jouw visie is voor de fotoshoot. Dit kan helpen om de fotograaf te inspireren en om de fotoshoot te personaliseren.

Kies de juiste kleding: Zoals hierboven al genoemd is het belangrijk om kleding te kiezen waarin jij je comfortabel en zelfverzekerd voelt. Denk ook aan eventuele accessoires of schoenen die je wilt dragen. Leg deze kleding en accessoires op voorhand klaar zodat je op de dag van de fotoshoot niet hoeft te zoeken.

Neem snacks en water mee: Een fotoshoot kan vermoeiend zijn, dus het is belangrijk om voldoende water en snacks mee te nemen. Het kan handig zijn om een kleine tas mee te nemen met daarin wat fruit, noten of crackers om jouw energie op peil te houden.

Denk na over haar en make-up: Je wilt er natuurlijk goed uitzien op de foto's, dus denk na over jouw haar en make-up. Je kunt overwegen om professionele hulp in te schakelen, maar als je het zelf wilt doen, houd het dan simpel en natuurlijk.

Ontspan en geniet ervan: De belangrijkste tip is om te ontspannen en te genieten van de ervaring. Dit is een bijzondere periode in jouw leven en de foto's zullen een mooie herinnering zijn voor de toekomst. Vertrouw op jouw fotograaf en volg hun aanwijzingen op. Het is hun taak om jou op je gemak te stellen en om ervoor te zorgen dat je er op jouw best uitziet op de foto's.

Hoeveel kost een zwangerschapsfotoshoot?

De kosten van een zwangerschapsfotoshoot kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie van de fotoshoot, de duur van de fotoshoot, het aantal foto's dat je wilt en de ervaring en kwalificaties van de fotograaf. Gemiddeld kost een zwangerschapsfotoshoot tussen de €100 en €500.

Het is belangrijk om te weten dat sommige fotografen mogelijk pakketten aanbieden die verschillende fotoshoots en prints bevatten, dus het kan de moeite waard zijn om de prijzen van verschillende fotografen te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Het is ook een goed idee om te vragen naar eventuele extra kosten, zoals reiskosten, printkosten of eventuele vergoedingen voor het gebruik van speciale apparatuur of achtergronden.

Als je een beperkt budget hebt, kun je overwegen om te zoeken naar beginnende fotografen die mogelijk bereid zijn om tegen een lagere prijs een zwangerschapsfotoshoot aan te bieden. Maar het is belangrijk om te onthouden dat de kwaliteit van de foto's misschien niet zo hoog is als bij een meer ervaren fotograaf.

Wat is inbegrepen in een zwangerschapsfotoshoot?

Wat er precies is inbegrepen in een zwangerschapsfotoshoot kan verschillen afhankelijk van de fotograaf en het pakket dat je hebt gekozen. Over het algemeen zijn er echter een aantal elementen die meestal zijn inbegrepen:

Een consultatie: De meeste fotografen bieden een consultatie aan voorafgaand aan de fotoshoot om de details te bespreken, zoals de locatie, kledingkeuze, stijl van de fotoshoot, enzovoort.

De fotoshoot zelf: De eigenlijke fotoshoot, waarbij de fotograaf foto's maakt van de zwangere vrouw en eventueel haar partner en kinderen.

Nabewerking: De fotograaf bewerkt de foto's om ze klaar te maken voor afdrukken of digitale delen. Dit kan onder meer kleurcorrectie, retoucheren en bijsnijden omvatten.

Foto's in hoge resolutie: Meestal worden de foto's in hoge resolutie geleverd, zodat je ze op groot formaat kunt afdrukken als je dat wilt.

Online galerij of fotoboek: Veel fotografen bieden een online galerij of fotoboek aan, zodat je de foto's op een gemakkelijke en veilige manier kunt bekijken en delen met vrienden en familie.

Prints of digitale bestanden: Afhankelijk van het pakket dat je kiest, kan de fotograaf ook afdrukken of digitale bestanden leveren.

Het is belangrijk om te weten dat de exacte details van wat is inbegrepen in een zwangerschapsfotoshoot kunnen verschillen van fotograaf tot fotograaf, dus het is altijd een goed idee om de specifieke details te bespreken voordat je de fotoshoot boekt.

Kan ik mijn partner en/of kinderen meenemen naar de fotoshoot?

Ja, in de meeste gevallen kun je je partner en/of kinderen meenemen naar de zwangerschapsfotoshoot. Veel fotografen moedigen zelfs aan om familieleden bij de fotoshoot te betrekken, omdat het een mooie manier kan zijn om de zwangerschap en de connecties binnen het gezin vast te leggen.

Als je overweegt om je partner en/of kinderen mee te nemen, is het wel belangrijk om dit van tevoren aan de fotograaf te laten weten. Hierdoor kan de fotograaf de fotoshoot beter voorbereiden.

Het is ook een goed idee om duidelijk te maken wat je verwacht van de fotoshoot, zodat iedereen zich op zijn gemak voelt en er geen ongemakkelijke momenten ontstaan. Bespreek bijvoorbeeld of je foto's wilt waarop iedereen samen poseert, of dat je ook individuele foto's van je zwangere buik wilt.

Kortom, het is zeker mogelijk om je partner en/of kinderen mee te nemen naar de zwangerschapsfotoshoot en het kan juist een mooie manier zijn om de zwangerschap en de familiebanden vast te leggen.

Zijn er speciale poses die ik kan doen voor mijn zwangerschapsfotoshoot?

Ja, er zijn zeker speciale poses die je kunt doen voor een zwangerschapsfotoshoot. Er zijn talloze creatieve ideeën die je kunt gebruiken om prachtige en unieke foto's te maken.

Hieronder staan enkele ideeën voor poses die je zou kunnen uitproberen:

Omarmen van je buik: Een klassieke pose is om je handen om je buik te leggen om zo de zwangerschap te benadrukken.

Zijprofiel: Staand of liggend aan de zijkant poseren, waardoor de buik extra goed te zien is.

Zittend op de grond of een bank: Zittend poseren kan een ontspannen en natuurlijke uitstraling geven.

Liggend op de rug: Een foto van de zwangere vrouw liggend op haar rug, met haar handen op haar buik, kan een mooie en serene uitstraling hebben.

Met je partner: Een pose waarbij de partner knielt en de buik vasthoudt, kan een intieme en liefdevolle foto opleveren.

Met je kinderen: Het betrekken van andere gezinsleden bij de fotoshoot kan prachtige en emotionele foto's opleveren. Bijvoorbeeld door een groepsfoto te maken waarin de kinderen de buik vasthouden of kussen.

In de natuur: Een mooie buitenshoot in de natuur kan zorgen voor een ontspannen en natuurlijke uitstraling van de foto's.

Het is een goed idee om verschillende poses te overwegen en te bespreken met je fotograaf welke poses het beste bij jou passen en wat het beste past bij de stijl die je wilt bereiken.

Hoe lang duurt een zwangerschapsfotoshoot?

De duur van een zwangerschapsfotoshoot kan variëren afhankelijk van de fotograaf en de specifieke fotoshoot die je boekt. Over het algemeen duurt een typische zwangerschapsfotoshoot ongeveer 1-2 uur.

De duur van de fotoshoot kan afhangen van verschillende factoren, zoals het aantal kledingwissels dat je wilt doen, het aantal locaties dat je wilt gebruiken en het aantal poses en foto's dat je wilt maken.

Het is altijd goed om van tevoren met de fotograaf te bespreken wat je kunt verwachten qua tijdsduur en wat er allemaal inbegrepen is bij de fotoshoot. Dit kan je helpen om de dag goed te plannen en ervoor te zorgen dat je voldoende tijd hebt om de gewenste foto's te maken.

Houd er ook rekening mee dat de duur van de fotoshoot kan variëren afhankelijk van jouw comfortniveau en eventuele pauzes die je nodig hebt tijdens de fotoshoot. Het is belangrijk om je op je gemak te voelen tijdens de fotoshoot, dus neem gerust de tijd die je nodig hebt.

FAQ Newborn Fotoshoot

Wat is een newbornfotoshoot en hoe werkt het?

Een newbornfotoshoot is een fotoshoot waarbij een professionele en gespecialiseerde newbornfotograaf pasgeboren baby's fotografeert. Deze fotoshoots worden vaak gepland binnen de eerste twee weken na de geboorte van de baby, wanneer de baby nog erg klein en flexibel is en vaak slaapt.

Tijdens een lifestyle newbornfotoshoot zal de fotograaf niet proberen de baby te poseren of te stylen, maar eerder natuurlijke momenten vastleggen terwijl de baby en de ouders interactie hebben.

De lifestyle fotoshoot vindt plaats in jullie eigen woning. Dit is de meest comfortabele plek voor jullie als ouders en ook voor de baby.
Waar bij de studio newbornshoot meer gebruik wordrt gemaakt van attributen bijvoorbeeld mandjes ed om de baby in te poseren is de lifestyle fotoshoot meer gericht op het vastleggen van de spontane momenten en emoties van het gezin.

Na de fotoshoot worden de foto's zorgvuldig bewerkt. De klant kan dan een selectie maken van de foto's die ze willen kopen en de fotograaf zal deze leveren in een digitaal formaat.

Hoe lang duurt een newbornfotoshoot?

Een lifestyle newbornfotoshoot duurt meestal ongeveer 2 tot 4 uur. Dit kan variëren, het is afhankelijk hoeveel de baby tussendoor gevoed en verschoond moet worden.

Wat is het beste moment om een newbornfotoshoot te plannen?

Het beste moment om een newbornfotoshoot te plannen is meestal binnen de eerste twee weken van het leven van de baby. Dit is omdat de baby tijdens deze periode nog erg klein en flexibel is en vaak diep slaapt, wat het makkelijker maakt om de baby te poseren en te fotograferen.

Daarnaast hebben pasgeboren baby's tijdens de eerste twee weken van hun leven nog geen last van babyacne, huidschilfers of andere huidirritaties die later kunnen optreden. Het resultaat is dat de baby er in deze periode op zijn of haar best uitziet op foto's.

Het is ook een goed idee om de fotoshoot te plannen rond de voedings- en slaapschema's van de baby. Zorg ervoor dat de baby goed is gevoed en klaar is om te slapen voordat de fotoshoot begint. Dit zal helpen om de baby tijdens de fotoshoot rustig en kalm te houden.

Het is belangrijk om de fotoshoot zo vroeg mogelijk te plannen en te boeken, bij voorkeur enkele weken voordat de baby wordt geboren. Dit geeft de fotograaf voldoende tijd om de fotoshoot te plannen en voor te bereiden.

Hoeveel kost een newbornfotoshoot gemiddeld?

De kosten voor een newbornfotoshoot kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de locatie, de ervaring van de fotograaf, het aantal foto's dat wordt genomen, de duur van de shoot, en de producten die worden aangeboden. Over het algemeen liggen de kosten voor een newbornfotoshoot tussen de €200 en €400, maar sommige fotografen kunnen hogere of lagere tarieven rekenen. Het is daarom belangrijk om prijzen en pakketten van verschillende fotografen te vergelijken om zo een idee te krijgen van wat je kunt verwachten qua kosten.

Wat moet ik klaarleggen voor een newbornshoot?

Omdat ik de shoots aan huis doe is het voordeel dat je eigenlijk alles al in de buurt hebt, je kan wel alvast dingen klaarleggen. Enkele items die je kan verzamelen voor de newbornfotoshoot zijn:

Voeding en luiers: Zorg ervoor dat je voldoende voeding en luiers voor de baby hebt.

Leg mooie kleding en accessoires alvast klaar zodat je daar tijdens de shoot niet meer over na hoeft te denken, waaronder mutsjes, dekens en rompertjes. We kunnen op deze manier snel kijken wat we wel en niet gaan gebruiken voor de shoot.

Een knuffeltje. De newborn zal nog niet veel bezig zijn met een knuffel maar wanneer je een speciale knuffel hebt is het wel schattig om dat mee te fotograferen.

Een fopspeen: Een fopspeen kan helpen om de baby rustig en tevreden te houden tijdens de fotoshoot.

Wat voor kleding moet mijn baby dragen voor de fotoshoot?

Uiteraard is het belangrijk om alvast na te denken wat je de baby aan wilt trekken. Enkele tips voor het kiezen van de juiste kleding voor je baby tijdens een fotoshoot:

Houd het simpel: Het is het beste om kleding te kiezen die simpel en tijdloos is, zoals effen rompertjes of zachte kleuren en prints. Vermijd felle kleuren of drukke patronen die af kunnen leiden van de baby op de foto.

Maak het persoonlijk: Overweeg om kleding te kiezen die een speciale betekenis heeft, misschien een erfstuk of een zelfgemaakt item.

Kies comfortabele kleding: Zorg ervoor dat de kleding comfortabel is voor je baby en niet te strak zit. Kies zachte, ademende stoffen om irritatie of ongemak voor de baby te voorkomen.

Kies de juiste maat: Kies kleding die goed past bij je baby, niet te groot of te klein. Te grote kleding kan er slordig uitzien op de foto's.

Overweeg accessoires: Als je accessoires wilt gebruiken, zoals een mutsje of een haarband, kies dan items die passen bij de kleding en niet te groot zijn voor de baby.

Het is ook een goed idee om kleding te kiezen die past bij de stijl van de fotoshoot en de omgeving waarin de foto's worden genomen.

Hoe kan ik mijn baby voorbereiden op de fotoshoot?

Uiteraard kun je niet alles controleren, zeker niet wat betreft een baby in de eerste weken. Om je toch zoveel mogelijk voor te bereiden op de fotoshoot en zorgen dat alles zoveel mogelijk soepel verloopt kun je wel een aantal dingen voorbereiden, zoals:

Geef de baby in de ochtend een lekker badje en voed het alvast voor de shoot. Ik plan de newbornshoots altijd in de ochtend om 10:00 uur na het badje en voeding. De baby is dan vaak het meest tevreden en lekker ontspannen.

Zorg ervoor dat de omgeving waarin de shoot plaatsvindt comfortabel is voor jouw baby. Dit betekent dat de temperatuur warm genoeg moet zijn, er weinig lawaai moet zijn en er voldoende ruimte moet zijn om te bewegen.

Kies kleding die comfortabel en gemakkelijk te verwisselen is voor de baby. Zorg er ook voor dat de kleding schoon en gestreken is, zowel voor de baby als voor jezelf, partner en eventuele broer/ zus.

Zorg voor rust en kalmte tijdens de fotoshoot om uw baby ook zo rustig mogelijk te houden. Speel bijvoorbeeld zachte muziek op de achtergrond, houd je baby dichtbij en praat zachtjes om hem of haar gerust te stellen.

En... maak je vooral niet te druk! Lukt het allemaal niet met de voorbereidingen, no stress! Ik ben wel wat gewend als newbornfotograaf en het komt altijd goed!

Wat gebeurt er als mijn baby huilt of onrustig is tijdens de fotoshoot?

Het kan gebeuren dat je baby huilt of onrustig is tijdens een newbornfotoshoot. Dit is heel normaal en is geen reden tot paniek.

Als dit gebeurd pak je je baby gewoon op en houd het lekker tegen je aan om te troosten en te kalmeren. Hier is altijd tijd en ruimte voor, de baby is leidend tijdens de shoot.

Soms helpt het om de baby te wikkelen in een deken zodat ze zich weer veilig en geborgen voelen. Doe wat nodig is om jouw baby zich prettig te voelen en weer rustig te krijgen.
Veiligheid en comfort van de baby staan altijd voorop.

Wanneer kan ik de foto's van mijn newbornfotoshoot verwachten?

Na de fotoshoot ga ik aan de slag met het selecteren en bewerken van de beelden. Binnen 2 weken ontvang je van mij een link naar een online galerij. Hier kan je je favorieten uitkiezen. Bijbestellen is ook mogelijk.
Na jullie keuze zal ik de favorieten nog nalopen op eventuele bewerkingen en daarop volgt een link van mij per mail om de foto's te downloaden.