Tip 1. Kies een mooie locatie; dit kan ergens buiten zijn, op het strand, in de duinen, op de hei, in het bos maar denk ook eens aan een hotelkamer of een toffe ruimte die je kan afhuren. Overleg altijd met de fotograaf of de ruimte geschikt is voor een zwangerschapsshoot i.v.m. de hoeveelheid daglicht in zo'n ruimte.


Tip 2. Kleding: Kies voor comfortabele en flatteuze outfits waarbij je de babybuik goed kan accentueren. Of ga voor bloot, een mooie zwangere blote buik is prachtig in het juiste licht.


Tip 3. Gebruik accessoires die een persoonlijk tintje aan je foto's geven. Een unieke hoed, sieraad of ander item kan net die extra touch geven aan de foto's.


Tip 4. Maak zoveel mogelijk gebruik van natuurlijk licht. Zacht, diffuus licht van grote ramen of een open schaduw kan prachtige foto's opleveren. Als het licht te hard is hang dan even een dun doorschijnend gordijn voor het raam om het licht diffuus te maken.


Tip 5. Beleef plezier met poseren! Vraag desnoods of je favoriete muziek opgezet kan worden. Probeer verschillende houdingen die ervoor zorgen dat je je comfortabel en zelfverzekerd voelt in het moment.